Krispiga Julnötter till glöggen och annat mys

Krispiga Julnötter till glöggen. Med smak av kardemumma och kanel samt lite sting. Jag testade att ugnsrosta nötterna med garam masala och det här är andra omgången under två veckor som jag har gjort en stor sats. Alla blir överförtjusta i dessa nötter. Jag hade en väninna på middag i veckan och hon tyckte jag skulle börja sälja dessa nötter.

I den indiska kryddblandningen garam masala kan det ju ingå lite olika kryddor. Jag har använt Mill & Mortars Garam masala som bl a innehåller kardemumma, svartpeppar, spiskummin, koriander, kanel och kryddnejlika. Garam masala kan även innehålla lite saffran ibland.

Barnen tyckte först att det var lite konstigt för det smakar kanel och kardemumma och sedan kommer den där smaken av kryddor som spiskummin och svartpeppar. Så först bestämde de sig för att de inte tyckte om nötterna. Men helt plötsligt så kunde de inte sluta äta och har kommit fram till att de är jättegoda.

Krispiga julnötter

300 g blandade nötter (t ex valnötter, mandlar, hasselnötter, cashew)

1 liten äggvita

1½ msk kokosblomsocker (eller farinsocker)

½ tsk flingsalt

1 tsk garam masala

1 krm kanel

1 msk sesamfrön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 C
  2. Rosta nötterna i en torr stekpanna i några minuter tills de börjar få färg. Låt svalna.
  3. Vispa äggvitan i en bunke till ett lätt skum.
  4. Blanda socker, kryddor, salt och sesamfrön i en annan skål. 
  5. Lägg i nötterna i bunken med äggvispet och rör om. Häll över kryddblandningen och blanda runt. 
  6. Lägg ut nötterna på en plåt med baklåtspapper. 
  7. Rosta i ca 10 minuter. Låt svalna och lägg upp i en skål. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *