Mjuk pepparkaka

 
mjuk-pepparkaka0
Juligt mjuk pepparkaka proppad med juliga kryddor och så god att en skiva verkligen inte räcker. En av mina all-time-favourites av alla kakor. Den här blir precis alltid så underbart god. Tänkte i år testa att låta någon skiva bli lite dagsgammal och lätt torr genom att låta den några skivor ligga framme. Sedan ska jag smörsteka dem och servera med en god röra, tror det blir gudagott. Vad tror ni? Jag är fortfarande kvar på båten, men kommer hem ikväll. Full rapport då. Vill ni veta innan hur det är på båten så följ mig på Instagram #matstugan
 
Ha en fortsatt alla tiders adventshelg!
 
Du behöver
100g smör
2 dl socker
2 ägg
1½ dl gräddfil
1½ tsk ingefära
1½ tsk nejlika
2 tsk kanel
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
 
Gör så här
Sätt ugnen på 175 CSmörj och bröa en form. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt gräddfil, svalnat smör, kryddor och mjöl blandat med bikarbonat. Häll smeten i lämplig form. In i ugnen sådär 45 minuter.

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *