Lammragu med gnocchi – Mmmmmmm…

Lammragu
Mustig Lammragu med rödvin, örter, massa parmesan och tomater. Det börjar kännas som en riktigt mysig höst trots allt. Det här är för mig en riktig hösträtt och blir tillsammans med gnocchi lite utöver det vanliga utan att vara svårt.
lammragu
För 4 pers

1 gul lök

250 g blandad svamp (jag köper påse med blandsvamp från frysdisken)

400 g lammfärs

smör/olivolja

1 vitlöksklyfta

1 krm riven muskot

2 tsk torkad timjan

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 dl rött vin

1 burk hela tomater

1 msk tomatpuré

½ kruka färsk timjan
Gnocchi – jag köper 1 påse med färsk som är beräknad till ca 3 personer

Parmesan färskriven

½ kruka färsk timjan
Gör så här
Hacka löken och fräs den med svampen i smör och olja i rymlig stekpanna. Tillsätt lammfärs, finhackad vitlök, muskot, timjan, salt och peppar. Fräs på stark värme tills färsen är genomstekt.Häll på vinet och låt det koka in. Sänk värmen. Tillsätt tomater och tomatpuré. Låt koka på svag värme cirka 20 minuter. Rör om då och då. Häll på lite vatten om det blir för torrt.Koka gnocchin och vänd ner.
Strö över rikligt med färskriven parmesan (Ha en skål med mer parmesan på sidan för de som gillar parmesan extra mycket, som t ex jag) ös på med färsk timjan.Passar perfekt med Texas Longhorns Charcoal Shiraz!charcoal shiraz

Linda

5 kommentarer

  1. Testade denna maträtt igår och den var fantastisk god! Tack för en bra hemsida och många bra recept! Kram Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *