Lilla matproffset hos Småkockarna

dsc_0424

Matlagningsskola för barn? Ja, det finns, på Lidingö. Annie går en kurs på 4 tillfällen, varannan söndag, under hösten. Hon var lite avvaktande då vi gick dit, visste inte riktigt vad hon skulle förvänta sig. Hon kände ingen. När vi gick därifrån studsade hon av glädje och tyckte det var det roligaste hon varit med om. Så stolt med en take-away box, med det hon lagat, i ena handen och receptet tryckt i andra handen.  

dsc_0430

Första rätten: Indisk Dhal med gurkraita. Helt vegetariskt och veganskt (om man byter ut yoghurten). Hon skar allt själv, lök, chili, ingefära och tomat. Sedan kokade hon bulgur på sin station och gjorde allt annat. Vi föräldrar får inte ens vara med under den 1½ timme långa sessionen. Jag satt i rummet bredvid och bläddrade i tidningar medan doften av garam masala, vitlök, ingefära och kokos spred sig i lokalen. 

dsc_0441

Missade att ta en slutbild på den färdiga rätten som både såg helt gudomlig ut och smakade underbart. Då de är klara, packar de in det de lagat i en matlåda som de tar med och äter hemma. 

dsc_0436

Mäkta imponerad över vad de faktiskt kan laga till om man bara låter dem få lite fria tyglar. Jag har lovat Annie att fixa alla ingredienser till den dhal de lagade så att hon får laga den hemma till oss. Idag söndag är det höstlovsuppehåll. Vi längtar massor till nästa gång och det ska bli så roligt att se vad de då ska laga till. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *