Övernattning med gott och blandat

dsc_1611

Spontanövernattade hos min väninna med barn i  helgen. Vi har haft det som stående inslag under vintrarna då hennes man är borta på helgerna, då kommer vi. Det blir alltid massa roligheter, prat, fika, mat och bus på barnen. Annie och Amanda har varit väldigt nära vänner redan från det då de låg i magen på oss, ungefär. Det är exakt en vecka mellan de båda. De har alltid så roligt då de ses. De två mindre är också bra vänner, men leker inte lika tajt, än. 

dsc_1602 

Vi drack Zoegas nya julkaffe, åt pepparkakor limited edition från Annas och småpratade om vad vi ska ge barnen i julklapp. 

dsc_1549

Efter tacos på kvällen så fick barnen doppa marshmallows i choklad och lägga på strössel och annat. Rolig sak som barnen pysslade med en lång stund. 

dsc_1531

Sedan skulle jag och Erika ta ett glas vin och så goda snacks, chevre blandat med creme fraiche och toppade med päronmarmelad. Just ja, vinet kan verkligen rekommenderas: ekologiska Las Mulas på box. Ett Sauvignon Blanc vin från Chile. Men lugnet var inte så långvarigt. Barnen skulle prompt gå ut. Det gick med de stora som kan vara ute själv sådär, men de små skulle då också gå ut. De sprang bort i mörkret, vi sprang efter. Vi ropade, de lydde inte. Vi bad dem komma med in, de vägrade. Efter mycket om och men och arga små, så kom vi in igen och kunde fixa tacos. 

dsc_1573

Efter maten fick vi en helt ljuvlig björnbärspannacotta med vit chokladkräm som översta lager.  Det är ett recept från systrarna Eisenman. Så len och krämig. Vi spenderade söndagen med vild pulkaåkning innan vi åkte hem. Alltid så härligt att köra en övernattning hos dem. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *