En Jul Tillsammans – Julfrukost med ICA

_70a9420icajpg

Hur äter vi frukost i jul? Vad pysslar vi med julen 2016? Hur pyntar vi, vad slår vi in paketen i och vilken slags stjärna kommer hänga i fönstret? ICA bjöd in till den bästa julfrukosten jag någonsin varit på. Den röda tråden julen 2016 är ’En jul tillsammans’. Vi umgås runt matbordet, gör en härlig julfrukost med fler hälsosamma inslag, pysslar och kanske till och med bjuder in någon som annars skulle sitta ensam på julen. 

ICA Jul 2016 frukost

Till att börja med bjöds vi på en alkoholfri blåbärsglögg som jag bara måste testa till jul. Där har vi redan ett viktigt inslag under julen 2016: bär av alla slag. 

_70a9471icajpg

Det blev ’sneak peek’ på deras nyheter till jul, genomgång av undersökningar om vad som gäller julen 2016 och avsmakning av julmaten vi förutspås äta till jul. Så vad är då nytt och vad blev favoriter. För det första den här kaveln i FSCmärkt akaciaträ som skapar hjärtmönster i det du kavlar. Tänk er att göra knäckebröd med den.

Andra favoriter är deras nya glöggmuggar, julstjärnan i säckväv, riktigt snyggt inslagspapper och den nya rose quartz tonen på pyntet. Inför årets jul har ICA genomfört en stor undersökning om svenskarnas julfirande. Resultatet visar att varannan svensk (51%) vill ha mer tid att hinna umgås under julen. Julen 2016 umgås vi alltså i större utsträckning precis som vi gjorde på frukosten då vi sattes vid runda bord till frukosten och p g a upplägget så skickades sakerna runt och sociala möten möjliggjordes. Vi gick också alla hem med en goodiebag, proppfull med pyssel att göra hemma med resten av familjemedlemmarna. Jag kan knappt bärga mig från att sätta igång med julpysslet och låta det bli sådär opretentiöst mysigt och härligt, bara låta fantasin löpa fritt.    

ICA Jul 2016 frukost

Vid det runda bordet stod varsin flaska av ICAs äppelmust med kanel som är gjord på räddad frukt. Vi skickade runt maten mellan oss, fick pensla på marinad på egna små skivor laxrygg som marinerades medan vi  lyssnade på trendrapporter och Childhoods långa samarbete med ICA. Blev väldigt berörd av Childhoods arbete för utsatta barn i Sverige såväl som utomlands. ICA stödjer sedan länge Childhoods arbete för utsatta barn.  

ICA Jul 2016 frukost

Alltid, precis alltid, är ICA välinformerade om trender och tendenser. Det blev väldigt tydligt att julen i år har starka vegetariska samt nu även veganska inslag, att det vi stoppar i oss helst är ekologiskt och att vi gärna har nötter och bär till julens rätter. Vi bjöds på tranbärsgriljerad skinka, halländskt vörtbröd, en vegansk smoothiebowl gjord på avokado, bär och nötdryck och Champinjonpastej på bakad rotselleri med pistagenötter. Och allt var 

_p1x9267icajpg

Jag fotad då jag fotar brickan med nötter, bär och frön till den smoothie bowl som serverades. 

ICA Jul 2016 frukost

Rödkål med mandel, citron, persilja.

ICA Jul 2016 frukost

Tack ICA för julboosten. Den här julen kommer bli en riktigt Bullerbyjul. 

Bilderna är dels ICAs pressbilder, dels mina bilder, från eventet

Linda

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *