Zucchinichips med parmesan

Krispiga Zucchinichips med parmesan

Fredagssnacks, lite nyttigare och vansinnigt gott är zucchinichips med krispig parmesan. Snacks som är minst lika goda och beroendeframkallande som chips. Visst jag trodde att de skulle bli goda, men inte så här goda! Tricket är att skära dem tunt och att låta dem bli krispiga i ugnen och äta direkt då de kommer ut ur ugnen. Jag trodde verkligen inte att jag skulle äta upp en hel zucchini, men jodå, det gjorde jag. 

Zucchinichips med parmesan 2

Jag pudrade över Italiensk salladskrydda på rundlarna innan parmesan, du kan även testa vitlökskrydda. Vändna i olivolja är det här en skjuts av nyttigheter samtidigt som de är omöjliga att sluta äta. Definitivt ett chipsalternativ då jag försöker att hålla träningen på topp nu och äta så nyttigt som möjligt samtidigt som jag vill kunna unna mig att baka och äta kakor, laga mat utan att tänka på att allt ska vara genomnyttigt. Men jag anstränger mig nu om att hitta nyttigare varianter av onyttigare saker för att kunna maxa min träning.

Zucchinichips med parmesan

När det blir så här gott så är det ingen uppoffring att äta dessa zucchinichips istället för vanliga chips, tvärtom. Bara testa är mitt råd. 

DSC_1278

DSC_1284

Zucchinichips med parmesan

1 zucchini

½ msk olivolja

3/4 dl parmesan (eller mer, smaksak), fint riven

Italiensk salladskrydda

salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 C
  2. Skär zucchinin i tunna skivor
  3. Blanda runt skivorna med olivoljan
  4. Lägg ut på en bakplåtspappersklädd plåt, de kan gärna ligga tätt.
  5. Pudra över italiensk salladskrydda på varje zucchinibit. 
  6. Strössla över parmesan
  7. Sätt in i ugnen ca 30 min tills de fått färg och blivit lite krispiga
  8. Ät direkt!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *