3 söta saker till utflykten

Ska ni på utflykt i helgen, ha liten picknick i trädgården, ut i skogen och plocka blåbär, till stranden och bada eller ligga och läsa en bok på en äng? Då kommer här lite tips på härliga sötsaker som passar perfekt att ta med i kylväskan och picknickkorgen. 

sma-pannkakor-med-farskost-honung-kanel-picknick0

Små pannkakor med färskost, kanel och honung. Underbara att ha med sig på utflykter tillsammans med frukt av olika slag. Du gräddar pannkakor och fyller dem och delar sedan på mitten. Lagom munsbitar. 

pannacotta-med-jordgubbssalsa0

Vill du göra det lite romantiskt eller bara lite extra sådär så gör Pannacotta med jordgubbssalsa i små burkar. Ta med passionsfrukter som du skedar över vid serveringen. Underbart att sitta på klippor och se ut över havet samtidigt som du äter den krämiga pannacottan med jordgubbar och syrliga passionsfrukten. Små syltburkar av glas med lock är perfekt för utflyktspannacotta. 

sma-skorpor-med-kardemumma-apelsin-och-massa-notter0

Söta skorpor som dessa: Skorpor med apelsin, nötter och kardeumma är fantastiska att ta med på utflykten. Ger snabbt energi och innehåller mycket nötter. Du kan göra en stor sats och de håller sig länge.  Men de kommer gå åt snabbt, mina barn är väldigt förtjusta i dessa skorpor. 

Tänkte att ni imorgon skulle få lite förslag på picknickmuffins, det ultimata utflyktsbakverket, eller vad tycker ni? De går snabbt att svänga ihop, är i lagom portionsbitar, har ett papper så att det inte blir för kladdigt och alla älskar väl muffins. Själv ska jag iväg och hämta upp min systerdotter från tåget nu. Vi ska göra en riktigt tonårsgrej idag. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *