Majsscones Majsscones Majsscones

Majsscones glutenfritt glutenfri glutenfria

Glutenfria majsscones, solgula, varma och med ett lager jordgubbssylt. Mina döttrar älskar dessa scones. Nu när vi har sådana där mysiga sommarmorgnar där vi kan äta frukost i evigheter så förbereder jag alla torra ingredienser kvällen innan och så blandar vi ihop allt och äter dem sådär varma så att smöret smälter på dem och njuter av varenda tugga.  

Majsscones glutenfritt glutenfri glutenfria

Jag tycker inte bara om dessa scones utan att ha dessa morgnar med barnen är guld. Vi hinner prata om viktigheter och oviktigheter, inget bråttom någonstans och barnen får hjälpa till, för att jag har eoner av tid att städa upp i köket. Hurra för sommarmorgnar!

Majsscones glutenfritt glutenfri glutenfria

Dessa solgula majsscones är mjuka, saftiga och ja, ni som har följt mig länge har sett dem då och då för vi återkommer till dem igen och igen och igen. Imorgon åker vi till Öland på några dagar. Vi ska till Ölands Djurpark och kommer bo mitt på savannen med zebror som utsikt till frukosten. Det blir något det. 

Majsscones glutenfritt glutenfri glutenfria

Majsscones (ca 10 st)

240 g (ca 3,5 dl) majsmjöl

½ msk socker

10 g (ca 1 msk fiberhusk)

2 tsk bakpulver

½ tsk salt

80 g rumsvarmt smör

500 g (ca 5 dl mjölk)

Gör så här

Sätt ugnen på 200 C

Blanda alla torra ingredienser.  Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och rör ihop snabbt.  Låt smeten svälla i 15 minuter.

Klicka ut 10 scones på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ca 15 minuter. Låt svalna något innan du mumsar upp dem.

Majsscones glutenfritt glutenfri glutenfria

Majsscones glutenfritt glutenfri glutenfria

Linda

2 kommentarer

    • Hej Sofie! Vi har varit på Öland och jag kunde inte komma på varifrån brödkorgen kom. Tittade nu då vi kom hem. Den är från Herstal:-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *