Tomatrisotto är mina barns favorit, och min. En krämig, smakrik tomatrisotto med parmesan. Vegetarisk, dvs om man utesluter kycklingen som jag hade den här gången. Barnen brukar be om tomatrisotton och de tycker alltid att det går för lång tid mellan de gånger vi äter den. Så smakrikt och så enkelt. Det är faktiskt bara en grundrisotto med en bra tomatpuré. Jag har alltid använt Muttis Triplo Concentrato di pomodoro som ger en väldigt djup och rik tomatsmak. Sedan om det blir samma med en vanlig tomatpuré det vet jag inte. Men testa.
Mina barn är fullt nöjda med att äta enbart tomatrisotton, men jag kan tycka att det är gott med något till. Den här gången blev det kyckling i strimlor som stektes i smör, lite soja och lite honung. Lite strösslade sesamfrön över.
Tomatrisotto (4 pers)
280 g arborioris
4 tsk tomatpuré
1 smörklick
olivolja
1 msk hackad gul lök
ca 1 liter grönsaksbuljong
parmesanost
Gör så här
1. Fräs löken mjuk i olivolja och en smörklick på låg värme utan att den får färg.
2. Tillsätt riset och höj värmen. Låt fräsa i ytterligare nån minut tills riset blandat sig väl med löken och känns torrt.
3. Tillsätt grönsaksbuljongen, en skopa i taget, under ständig omrörning.
4. Tillsätt tomatpurén och ytterligare grönsaksbuljong.
5. Fortsätt att tillsätta buljong under omrörning i totalt 16-18 min. Tills du får önskad konsistens på riset.
6. Till sist, tillsätt två matskedar parmesanost.