Ajvarspett med bästa paprikasalladen

Ajvar- och köttfärsspett med paprika och tomatsallad

Ajvar blandat med köttfärs blir så saftigt och smakrikt, lite lätt sött också. Sätt upp på spett så blir det lite festligt och roligt att äta dessutom. Jag tog butikens milda ajvar eftersom jag åt den med barnen, annars hade jag nog testat den starkare varianten. Till det min favoritsallad som jag gör ofta på sommaren till grillat. Den är så lätt, men så god. Låt tomater, rödlök och paprika stå och safta till sig en halvtimma medan du gör spetten så blir salladen som godast, verkligen. Rödlöken blir väldigt mild i den här salladen och barnen tycker så mycket om salladen. En alldeles utomordentligt bra vardagsmiddag som går snabbt att göra och gillas av alla. 

paprikasallad

Bästa som finns att laga en bra middag till barnen med massa grönsaker till. Jag blir så glad då man gör en sallad som de verkligen tycker om. Salladsblad är inte direkt mina barns melodi. Just den här salladen är lite söt, krispig och krämigt syrlig. Fin tisdagskväll!

Ajvarspett (4 pers)

500 g blandfärs

1 gul lök

3/4 dl ajvar

2 msk bladpersilja, grovt hackad

3 msk vatten

1 tsk salt

smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 C
  2. Hacka löken fint
  3. Blanda ihop alla ingredienser.
  4. Forma avlångt och stick igenom spetten
  5. Lägg spetten på en plåt med bakplåtspapper, eller i en ugnsform. In i ugnen ca 15 minuter.  

DSC_1414

Du behöver (för 4 pers)

2 Röd paprika

1 ask med körsbärstomater (eller liknande)

½ rödlök

3 msk creme fraiche

flingsalt, svartpeppar

Gör så här

Skär röd paprika i större bitar eller strimlor. Dela körsbärstomaterna på mitten. Skär rödlöken i skivor och dela på mitten. låt stå och safta till sig sådär ½ timma. Blanda sedan ner creme fraiche och rör runt. Salta och peppra.

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *