Cook-along kväll med Gastrofy och vänner – Himmel vilken kväll!

Precis allt gick fel förra onsdagen, jag var urtrött efter så mycket rättningar av prov. Men jag hade tackat JA till ett event med Gastrofy, en cook-along med Mikaela Hedenskog från Sveriges Mästerkock. Efter att den vän som jag hade bjudit med drog sig ur på eftermiddagen och jag springande från jobbet kom på att jag glömt mina finare skor på jobbet och bara hade mina slitna sneakers till kjolen, så var jag så nära att bara strunta i allt. Jag skulle ändå inte känna någon där. Men lovat är lovat. Och….

Ajo blanco friterad manchego

…det blev inte bara en så god kväll med spanska tapas utan även…

Sveriges Mästerkock

…den roligaste kvällen på mycket länge. Så många vänner och nya bekanta och prat om högt och lågt. Den första jag ser då jag kommer in på Urban Delis Matstudio är min underbara vän Jessica och hennes vän Nicole som jag också känner. Sedan är även min lika underbara vän Agnieszka med sambo där. Vi som försökt få till en dejt så länge. Ja, och dessutom är Rizwan, Daniel och Mikaela, mina medtävlare från Gävle utslagstävlingarna av Sveriges Mästerkock, där.  Vi pratade lite om ditt och datt och de andra deltagarna i Gävle och om deras tid i Sveriges Mästerkock. Så roligt. På två sekunder byttes tråkdagen ut, och jag glömde helt bort att jag var helt omatchad i kläderna med gamla sneakers till kjolen. 

DSC_0108

Vi delades in i lag och Jessicas lag med Nicole gjorde Pimientos de padron och tapas med vaktelägg och annat gott.

DSC_0050

Jag tror aldrig jag har smakat vaktelägg, så små och söta.

DSC_0112 

Jag tror verkligen att alla tyckte det var en så rolig kväll. Det minglades runt, vinglasen och cavaglasen fylldes på, det lagades mat, friterades och smakades av. 

DSC_0038

Det var Gastrofy som höll i det hela. Ni kanske vet vilka det är, om inte så kan jag berätta att Gastrofy är en måltidstjänst där man prenumererar på en leverans varje eller varannan vecka – helt utan bindningstid.  Du kan ändra allt i din beställning, från recept och tilläggsprodukter till leveranstid, upp till dagen innan leverans. Gastrofy är gratis att använda och du betalar bara för produkterna du får hem till samma pris som deras partner Cooponline.se. Hur många recept för hur många personer vid varje leverans du vill ha är helt upp till dig. Du kan plocka mellan många olika recept och på så sätt sätta ihop din egna matkasse efter dina preferenser, t ex veganskt, LCHF, barnvänligt, glutenfritt och så vidare. 

DSC_0083

Agnieszka, Martin, Rizwan och Daniel fixade potatiskroketter med saffranssås. Mums!

DSC_0163

Ju fler kockar desto bättre soppa, eller hur var det? Söta kockar här nedan i alla fall!

DSC_0045

Mitt team fick i uppgift att göra Ajo Blanco och pankofriterad manchego. Vilken hit. Jag tror att just den friterade manchegon blev allas favorit. Det är bara att dubbelpanera i ägg och panko och sedan fritera. Vi åt den med en sötsyrlig tomatmarmelad som Mikaela hade gjort. 

Manchego

Vi var ett toppenteam och jag fick äntligen träffa min blogg- och instagramkollega Fredrik som jag har följt ett bra tag, och han mig, utan att vi någonsin har träffats i bloggsammanhang. Så roligt. 

DSC_0072

Lite pauser, småprat och avsmakning ingick givetvis. 

DSC_0168

När alla var klara så var det tapasfest med vin till och såklart churros med chokladsås och kolasås till efterrätt. 

DSC_0176

Vi drack goda viner och en så härlig Cava, vid namn Privat. Rekommenderas. Glasen var från Riedel och det, mina vänner, är de bästa glasen i världen. Jag brukar ge bort deras glas i present. Det finns glas för varje druvsort nästan. Det är äkta världsklass på de glasen. 

Härligaste kvällen på länge blev det! Tänk att det alltid blir de bästa kvällar när man minst anar det.

 PicMonkey Collage

DSC_0203

Linda

2 kommentarer

  1. Vilken rolig kväll!!!! Så synd att jag inte kunde 🙁 Men nu äntligen är han ute!!! Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *