Veckomeny och tekakor

soppdag-idag-jordartskockssoppa-med-harligt-frasch-raktopping0

Först ut den här veckan frå bli en Jordärtskockssoppa . Har hakat in på jordärtskockor just nu sedan jag åt en helt ljuvlig sallad som Green Kitchen Stories gjorde på Zetas event. Den där mjuka fylliga smaken är ett alternativ till potatis vilken dag som helst. Just på den här soppan är det en räktopping. Toppa med något annat om du vill ha den helt vegetarisk. 

Frasig torsk

Frasig torsk med paprika, parmesan och citronsås en av mina och barnens favvorätter som man fixar snabbt vilken vardagskväll som helst. Den här är grym i den knapriga täcket och den mjuka torsken. 

bourguignon-pa-kalkon-och-kramig-gratang0

Bourguignon på kalkon är så mustigt och  fyllig samtidigt som den känns lätt. 

flaskfile-allt-ugnen0

Fläskfile med massa goda grönsaker som t ex zucchini och fänkål. Det bästa av allt är den sköter sig självt i ugnen. 

tekakor-med-fron2

Tekakor med frön rekommenderas som frukostbröd eller nybakta till kvällen. Är så sugen på brödbak just nu. Brukar baka mesta brödet själv, men på senare tid har jag köpt eftersom jag inte hunnit baka. Saknar det. Dessa tekakor är bland de godaste. 

Ny vecka! Den här veckan har ICA sitt grillevent. Ska bli hur spännande som helst att se vad de förutspår att vi kommer lägga på grillen i sommar. Jag gissar på mycket mer grönsaker än någonsin. Sedan tror jag att trenden med kvalitet, ekologiskt, närproducerat och hög kötthalt kommer hålla i sig. Hoppas att det kommer vara något nytt och spännande som man inte tänkt på som kommer. 

 

Ha en superfin vecka!/Linda

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *