Frasig torsk med paprika, parmesan och citronsås

Frasig torsk

En riktig hemmafavorit som vi gör ofta är torsk med ett frasigt täcke av ströbröd, kryddor, örter och ost. Alla älskar den. Hur mår ni så här i veckan? Jag är så hängig och på väg att bli sjuk. Vill helst av allt vara hemma och bara titta på serier och dricka te. Men det går inte riktigt nu. Försöker dock tanka in bra mat i alla fall. Alltid något. 

Du behöver

600 g torsk (tinad)

½ tsk salt

1 krm peppar

25 g smör

1 tsk rökt paprikapulver

1 dl ströbröd

1 dl hackad persilja

1½ dl riven ost (jag använde parmesan)

Gör så här

sätt ugnen på 200 C

Lägg ut filéerna (eller skär fisken i portionsbitar och lägg ut) i smord ugnsfast form (eller teflon). Salta och peppra. Smält smöret. Tillsätt paprikapulver, ströbröd, persilja och ost. Fördela blandningen över fisken. In i ugnen cirka 15 minuter.

Linda

En kommentar

  1. Det känns som om hösten är här många som är sjuka. Själv är jag inte i toppfrom. Har åkt på luftrörskatarr, så är hemma från jobb idag. Inte riktigt som jag planerat men ibland blir det så.

    Vicki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *