Korvfestivalen 2016 – Guldkorn!

Korvfestivalen

Korvfestivalen får ni bara inte missa. Sådant himmelrike för alla korvälskare. I år kan man även dricka öl där. Men jag testade enbart alla goda, roliga och nya korvar där igår. Tycker att korvarna är godare än någonsin. Det beror nog på att trenden är höga kötthalter, perfekt trend. 

Korvfestivalen

Överallt kan du testa korvar eller köpa olika slags menyer. Det finns ståbord, bord och stolar och t o m sköna sittkuddar där du kan softa till det en stund. Vatten finns också att ta gratis lite här och där. 

Du smakar dig igenom de bästa korvarna med eller utan tillbehör. 

Skeppsholmssenap

Tillbehör finns det massor på Korvfestivalen. Det godaste som jag någonsin smakat måste vara Skeppsholmssenap

https://www.skeppsholmssenap.se/

Deras Korvsenap, Söt & Stark eller Original är galet goda. Kornen i Original är stora och knastriga, korvsenapen skulle jag kunna sleva i mig och Söt & Stark perfekt i balansen mellan det starka och söta. Absolut smaka på den på Korvfestivalen. 

korvfestivalen

Testa en parisare, dvs som en burgare men med korv. Jag var så mätt när jag kom dit, efter att ha smakat korv överallt så jag orkade tyvärr inte en parisare, så synd för den såg helt otroligt god ut. 

korvfestivalen

Vi gick omkring och smakade oss igenom riktiga pärlor. Det fanns heta korvar som var nästintill omöjliga att äta, smaksatta korvar med vin, örter, choklad. 

korvfestivalen

En annan väldigt stor trend i år är att många korvar innehåller annat än kött, delvis eller helt. Det är korv som innehåller mungbönor, grönsaker, svamp med mera. Intressant utveckling tycker jag. Det ska bli spännande att testa det på barnen. Här ovan en vegansk korv där fjälstret är av tång tror jag det var. Intressant. Helt sprillans ny på marknaden. 

korvfestivalen

Den veganska korven från Snapphane chark som hade många intressanta varianter på korv. 

Korvfestivalen 2016

Tillbehör finns det som sagt väldigt många på festivalen. Vad tror du om choklad i senapen, stora brioche korvbröd, ekologisk alkoholfri öl, Gudruns nyhet Gourmet korv på högrev och parmesan med en kötthalt på 89%?

korvfestivalen

På scenen händer mycket roligt, t ex stjärnkocksdueller med massa tips på hur man tillagar korv. 

Korvfestivalen

Mälarchark som har fantastiska korvar som jag har ätit speciellt på somrarna. Min kompis har sommarställe i Eskilstunatrakten och har introducerat mig till deras produkter. Fantastiska smaker och kvalitet.  

Barnens korvfestival har ett alldeles eget rum där de får testa på att göra egen korv. De har ett helt skafferi där de kan välja hur de vill smaksätta korven. När jag var därinne så hörde jag hur några barn skulle smaksätta sin korv med choklad och chili till exempel. De kan även rita och tävla i rummet. Sedan är det ju bara roligt för barnen att gå runt och smaka på alla goda korvar. 

Korvfestivalen

Paul & Thoms Sant Dalmal chorizo atado. Himmel så god. Bara missa för allt i världen inte att testa den!

korvfestivalen 

Korvfestivalen

Och vi kom båda hem med flera kassar med korv och alla möjliga roliga sorters tillbehör. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *