Frasig Entrecôte med varm druvsallad

Varm druvsallad med oliver

Entrecôte panerad frasig med dijonsenap och panko och till det en varm, sötsyrlig sallad på vindruvor och oliver. Där har ni en utmärkt lillördagsrätt. Det är vad jag lagade till min mamma och bror då de var här i söndags. Jag hade en massa vindruvor över och blev så sugen på den druvsallad vi lagade tillsammans med Tina Nordström på ett Tefal event för något år sedan. Istället för att använda lammkotletter som vi hade den gången så tog jag en bra entrecôte  och gjorde samma sak: dijon, ägg, panko. Så gott. Jag tror bestämt att det skulle smaka alldeles utmärkt även med kyckling. 

varm Vindruv- och olivsallad

Det lät ärligt talat väldigt skumt med varma vindruvor, oliver och olivolja när jag hörde vad vi skulle laga på eventet. Jag var väldigt skeptisk. Men himmel så gott det blir. Måste upplevas. Beroendeframkallande rätt och tillsammans med frasigt panerad entrecôte, nå, tio av tio. 

Senapspanerade lammkotletter med varma druvor och oliver (4 port)

2-4 skivor Entrecôte (beroende på hur stora de är och hur hungrig man är)

1 msk dijonsenap

2 ägg

2 dl panko (asiatiskt ströbröd)

salt och peppar

Druvsallad:

1 dl kalamataoliver med kärna

2 dl gröna druvor utan kärna

½ citron rivet skal och saft

1 vitlöksklyfta (skalad)

1 bananschalottenlök, tunt skivad

1 dl olivolja

färsk timjan

Gör så här:

Frasigt panerad Entrecôte

1. Salta och peppra köttet, bred på senapen och vänd det sedan i uppvispat ägg och panko.

2. Lägg det lätt panerade köttet åt sidan.

3. Stek entrecôte frasig i smör och olja, ett par minuter på varje sida. Ha ordentlig värme på spisen, köttet ska bli krispigt och gyllenbrunt (Avsluta eventuellt med att lägga in en stund i ugnen (150 C) så att det blir helt klart).  

4. Lägg upp på tallrik och avsluta med att plocka över lite extra timjan och någon skiva citron.

5. Servera entrecôte med varma druvsalladen

Druvsallad

1. Skiva vitlöken så tunt du kan, ta hjälp av en potatisskalare.

2. Lägg alla ingredienserna i en kastrull, sätt på lock och låt koka upp.

3. Låt sjuda i 5 minuter utan lock och ställ åt sidan.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *