Gulddraken 2016 – Nominerade

Gulddrakar ska delas ut ikväll till årets bästa krogar, kafé och bar. Det är DN som sedan 2001 har delat ut Gulddraken på en lyxig gala. Krogkommissionen har under året ätit sig runt på de olika krogar, kaféer och druckit drinkar på barer. Det burkar snabbt bli fullbokat på de ställen som nomineras eftersom man garanteras en fantastisk matupplevelse på de ställena. 

gulddraken-2015-nominerade-och-vinnare0

Jag ska självklart dit tillsammans med många vänner. Alla är på Gulddraken. Så jag ska sätta på mig en klänning och mingla ikväll. Så här såg det ut förra året på Gulddraken. Det var då även en otrolig dessertbuffé med ett 20 tal olika bakelser skapade av Daniel Roos som gjorde årets Nobeldessert. 

Här är de olika kategorierna och de nominerade 2016:

Nominerade till Gulddraken 2016: Krog Budget
Nominerade till Gulddraken 2016: Krog Mellan

Nominerade till Gulddraken 2016: Krog Lyx

Nominerade till Gulddraken 2016: Kafé

Nominerade till Gulddraken 2016: Bar

Jag gick igenom alla och konstaterade att jag uppenbarligen håller mig mest inom kategori ’Mellan’. I den kategorin har jag varit på de flesta. Jag tycker att Surfers skulle förtjäna en drake. Fotografiska vann draken förra året och jag var där på  middag innan jul och måste säga att man blir helt mållös av maten.  Så, jag skulle inte bli förvånad om Fotografiska vann igen. De som var nominerade  i ’Budget’ kategorin har jag missat helt och känner att jag verkligen måste besöka. Där hittar ni trender som de ångade brödklämmorna bao med olka fyllningar, pizza, ramennudlar och falafel. Ser helt makalöst gott ut hos alla.  I kategori ’Lyx’ kan jag inget, men det vore en verklig dröm att testa dem. 

Ni får såklart hela listan på alla vinnare här på bloggen.

(Lånad bild av Elle mat & vin)

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *