Surfers – Kinesiska tapas och världsgoda drinks

 DSC_1656

Surfers, stället för kinesiska tapas och världsgoda drinks. Det låter förvirrat, men blir lyckat. Med taket fullt av kinesiska parasoller och laid-back personal så blir det verkligen en förvånansvärd självklar mix av Kalifornien och Kina. Mer specifikt serverar Surfers rätter inspirerade av provinsen Sichuans matkultur. I Surferbaren serveras läskande cocktails med överraskande och intressanta ingredienser som ingefära, koriander, gurka, honung och fänkål. 

surfers restaurant restaurang stockholm

surfers restaurant restaurang stockholm

Deras kitschiga inredning är så skön och personalen får en att känna sig omedelbart välkommen med hejande och småpratande. Deras cocktailbartenders är grymma. Bara deras cocktails är skäl nog att hänga här en kväll. Som jag älskar bra restaurangkvällar som den här med två av mina absoluta närmsta vänner. 

DSC_1670

Kinesiska tapas är det som gäller på Surfers, social eating som jag älskar. Man beställer in flera rätter som man delar på. Vi var tre stycken och beställde in 6 rätter. På deras förslag så dubblas två av dessa rätter.  Då första omgången kom in undrade vi alla tre om vi verkligen skulle bli mätta. Men efter sista omgången var jag vi så mätta att knappar behövdes knäppas upp och det fruktfat som är den enda dessert man kan välja var en omöjlighet. Jag skulle inte ha kunnat få ner en enda liten fruktbit. Räbollarna på bilden med kycklingfärs, koriander och ingefära, de bör man inte missa. Stora frasiga, matiga bollar som doppas i en bränd risvinäger. Smakerna i alla rätter är mustiga, generösa och växlar mellan starkt, sött, salt  och syrligt. Det är mycket ingefära, soja, chili och aldrig smaklöst. 

surfers

Den här godingen Bang bang ji zi – Kycklingbröst med sesam och gurka var härlig med sin generösa gurkpyramid högst upp. Det förekom inte en enda rätt där smakerna var mjäkiga, tvärtom var det fascinerande hur de smakrika kombinationerna gick ihop med varandra. 

DSC_1672

Den här blev vi rekommenderad av personalen, det är en av de populäraste rätterna, Rödbrässerad fläsksida, med stjärnanis och mörk soja. Köttet är så mört att det nästan faller sönder. Underbar är ordet. Gillar hur alla rätter toppas med generösa mängder grönt av olika slag. 

surfers

Avslutade med Milky Oolongte med lätt smak av kola. Ljuvligt. En av mina vänner beställde in kaffe och det kan man nog säga var det enda som var på minussidan. Kaffet serverades i ett tråkigt glas och var inte speciellt gott. 

surfers restaurant restaurang stockholm

Rekommenderar verkligen Surfers, speciellt om ni är flera så man kan ta in en massa tapas och få testa lite av många olika smaker. Räkningen kom in även den på ett nytt sätt….

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *