Gulddraken 2016 – Vinnare

 Gulddraken

Gulddraken 2016 – Vinnare. Ja, igår kväll delades Gulddraken 2016 ut i fem kategorier. Det var spännande som bara den. Det är roligt att vara på plats och se alla glada vinnare. Här nedan ser du alla nominerade och alla vinnare. Man vill nu turnera runt bland alla, smaka sig runt. Gulddraken galan är en lyxig tillställning där man alltid möts av ett champagnetorn som syftar att slå rekord. Det verkar som att de gjorde det, men inte helt säker. Champagnen var i alla fall både ekologisk och vegansk i år.  

Champagnetorn

Årets tema var ’Gulddraken goes green’. Det innebär att mingelmaten var vegetarisk och till stor del vegansk. Helt rätt och jag blev så inspirerad av hur man kan använda råvaror på ett spännande sätt.

Det var friterad blomkål, jordärtskocka med citronkräm och finger lime, buljong med svamp, falafel med granatäppelkärnor, sallad med mango, papaya och nötter, bland annat Så utsökt gott.

DSC_0357

Desserten var en chokladmousse med olivolja istället för gelatinet. I botten en yuzukräm och toppad med maräng och tapiocapärlor med citrus. Den var himmelsk. Yuzu var det även i flera av rätterna, tror vi kommer få se en hel del yuzu under året. Förra året, på Gulddraken 2015, var det istället för mat en makalös dessertbuffé signerad Daniel Roos. Jag undrar redan vad nästa års tema kommer bli. 

Nominerade och vinnare till Gulddraken 2015 (lista från DN):

Årets lyx:

Aloë 

Oaxen krog

Omakase köttslöjd – VINNARE

Restaurang Volt

Spritmuseum

Årets mellan:

The Flying Elk – VINNARE

Fotografiskas restaurang

Oaxen slip

Surfers 

Woodstockholm

Årets budget:

Ai Ramen – VINNARE

The Artisan

Barobao

Katarina ölkafé

Falafelbaren

Årets kafé:

Café Pascal 

Enskedeparkens bageri – VINNARE

Green Rabbit

Haga tårtcompani och bageri

Kaffeverket

Årets bar:

Bottles – VINNARE

Corner Club

Linje tio

Paradiso

20hundra5

Gulddraken

Det komponeras alltid en drink till Gulddraken och i år var den äpplig med äppeljuice från blandade bakgårdar, ingefära och honung från stora skuggan. Fräsch. Jag gick dit med bästa Carro, Jessica, Anette och många fler.  Rolig och minglig gala. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *