Fisksoppa med saffran – Slår allt!

Bilden gör inte den här soppan rättvisa. Den här soppan var helt gudomligt god dock. Det var faktiskt Magdas pappa som gjorde den till mig då allt med min moster var. Jag var så ledsen och kunde inte laga mat och orkade inte fota snyggt. Snällt! Den var helt klart bland de bästa fisksoppor jag smakat. En klick aioli till och en bit italienskt surdegsbröd. Perfekt.
Du behöver (4-6 pers)
1 gul lök
1 purjolök
2 morötter
1 röd paprika
1 l fiskbuljong
500 g krossade tomater
2 pkt saffran
½ tsk timjan
½ tsk oregano
½ tsk basilika
4 dl créme fraiche
500 g torskfiléer
200 g skalade räkor
3 msk persilja
olivolja, salt, peppar
Gör så här
Hacka lök fint. Skiva purjon. Skär centimetertjocka skivor av morötterna. Strimla paprikan. Fräs grönsakerna i olivolja några minuter i oljan på medelhög värme i gryta.
Tillsätt buljongen, krossade tomater, saffran och örter. Sjud det hela i cirka 30 minuter. Rör ner créme fraiche. Koka upp.
Lägg i fisken i bitar och fortsätt sjuda ytterligare 5 minuter (tills fisken är klar). I med räkorna och låt dem bli varma. Smaka av med salt och peppar. Strössla över persiljan.

Linda

0 kommentarer

 1. Åh, vad gott! Just nu önskar jag att jag hade andra råvaror i kylen så jag kunde laga denna fisksoppa.

  Mmmm, älskar fisksoppa!

 2. Låter ljuvligt! Det måste jag prova!

  Jag har en nystartad blogg. Den är på intet sätt en matblogg, men jag älskar mat och intentionen är att varje torsdag lägga ut recept och bild på den soppa vi ätit den dagen. Vi äter alltid soppa i vår familj på torsdagarna.

  Nu är min fråga: Den dag jag lagar denna soppa (för det kommer jag att göra) får jag då lägga ut receptet och hänvisa till dig?

  Svar:
  Såklart! Länka gärna:-) Lycka till med fisksoppan, supergod är den!
  Linda /Matstugan
 3. Vilken otroligt fin blogg, och den dær fisksoppan! Asså, jag blir så hungrig. Sitter hær med en smoothie, som førvisso ær vældigt god, men inte i nærheten av vad den ser ut som.

  Bor i Norge och har problem med att finna ingredienser på samma sætt som hemma i Sverige, så nær jag åker hem till Sverige øver jul kommer det att lagas mat (och framfør allt handlas;P) och denna denna fisksoppan står høgt upp på "att-gøra-listan"

  Kram Sofia

  Svar:
  Tack så så mycket:-)
  Linda /Matstugan
 4. Det där såg faktiskt gott ut!

  Jag brukar inte tycka om fisk men jag ska nog prova detta!

  Håll utkik på min blogg, inom några dagar så kommer jag ha en tävling som jag tror kommer passa dig i smaken!

  Tävlingen är sponsrad av CanvasOfSweden och det är grymma priser 1-5 pris! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *