Sveriges yngsta mästerkock

Hon är på G. Den senaste tiden har Annie blivit oerhört intresserad av att baka och laga mat. Jag tror att det har ett samband med att hon nu kan läsa rätt friktionsfritt och då kan hon följa recept, speciellt i receptböcker anpassade till barn. Säkert har det även att göra med det mitt intresse för mat och bak. Så roligt hur som i alla fall. 

DSC_0012

Jag låter henne och hennes vänner ha frispel i köket. Det är kaos, ja, men så får det vara. Jag vill att hon ska få in glädjen med att baka och laga mat. Jag städar gärna upp i utbyte mot att hon testar sig fram i köket. Hennes första egna verk var choklad- och cornflakesrutor. Sedan blev det grönsaksdipper med bland annat yoghurt, gurka och mynta.

Nu senast slog  hon och en kompis på stort och gjorde dessa cupcakes helt själva från recept. Eller jag satte på ugnen och ställde in och tog ut plåten ur ugnen samt smälte smöret på spisen i en kastrull. Men de knäckte äggen själv, mätte upp och vägde ingredienser. Som ni förstår så är det även de som fritt dekorerat cupcakes. 

DSC_0809

Så se upp där ute Leif Mannerström, Markus Aujalay och Mischa Billing, en viss Annie är i startgroparna. 

 

DSC_0816

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *