Choklad och Mint brownies

Kombinationen choklad och mint, oemotståndligt. Det här receptet fanns i senaste ELLE mat & vin och vi testade det gångna helgen, men jag hade så fullt upp med rättning av Nationella Prov att jag inte hann lägg upp recept bums Vi ändrade lite, tog något färre After Eight och de blev grymt goda. Alltså mums på dessa! De passar extra bra till lite grädde, en kopp kaffe, hallon, päron på burk eller andra bär som björnbär.
Du behöver
3 dl strösocker
250 g smör (rumsvarmt)
4 ägg
4½ dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 dl kakao
12 After Eight (eller fler)
Gör så här
Sätt ugnen på 175 C
Smör och bröa en liten långpanna 34×24 eller motsvarande.
Vispa socker och smör. Tillsätt äggen och vispa allt pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör ner i äggsmeten försiktigt men väl. Häll smeten i formen. Dela After Eight i bitar och lägg ut över hela kakan. In i ugnen sådär 25 minuter.

Linda

2 kommentarer

  1. Så sugen jag blir nu, mums! Kram

    Svar:
    De blev verkligen lyckade, så fräsch smakkombination med choklad och mint. Kram på dig!
    Linda /Matstugan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *