Gröna och hälsosamma favoriter till julbordet? Det gröna julbordet blir allt populärare eller att åtminstone plussa på med mer hälsosamma rätter och sallader som komplement till prinskorvar, köttbullar, skinka, revbensspjäll och Janssons. Som ni ser i min fråga i högermarginalen så är det traditionella julbordet fortfarande det populäraste. Vi svenskar är väldigt traditionsbundna när det kommer till julen. Men intresset för att ta in lite fler hälsosamma alternativ och göra julbordet snäppet mer hälsosamt är väldigt stort idag. Själv så vill jag och kommer ha mer häslosamma inslag på jubordet i år. Hur gör ni? Här kommer lite gröna alternativ: Grönkålspaj med cheddar . Hur god och matig som helst.
Krämin Rotfruktsgratäng med citron och timjan . Några morötter och palsternacka och lite citronskal gör gratängen fräschare och lite mer spännande.
Rödkålssallad med sharonfrukt är verkligen att byta upp sig rejält. Sharonfrukten går utmärkt ihop med rödkålen. Det blir inte bara mer färgglatt utan även så gott.
Frasiga vegetariska piroger . Har tipsat om dessa många gånger, av det enkla skälet att de är så goda och enkla att göra. De känns vintriga och filodegen gör dem härligt frasiga.
Apelsin- och fänkålssallad toppad med granatäppelkärnor och mandelsplitter passar fint till skinkan, revbensspjäll, prinskorv osv.