Kycklingspett panerade med Halloumi

 DSC_0188

Ett superlätt sätt att piffa till Kycklingspetten är att panera dem med riven halloumi och lite örter. De kan ätas kalla som varma. Så goda!! Till det en tomat- och äpplesalsa som ni verkligen bör testa. En härlig rätt med mycket smaker som är barnvänliga.  Den här rätten gjorde vi förra sommaren och återkommer till hela tiden för att den är så tacksam på alla sätt. 

Du behöver (4 pers)

500 g kyckling

½ paket halloumi (ca 125 g)

1 msk finhackad persilja

1½ tsk torkad mejram

1 ägg

olivolja

Salt & svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 175 C

  1. Lägg träspett i blöt någon timma innan (så de inte börjar brinna)
  2. Skär kycklingen i större bitar, lagom till grillspett. Strö över lite salt och peppar. 
  3. Riv halloumi, hacka persilja fint och blanda ner persiljehacket och mejram med halloumin på en tallrik.
  4. Vispa till ägget i en skål.
  5. Vänd kycklingbitarna i ägg och sedan halloumiblandningen.
  6. Trä upp bitarna på spetten och stek på i panna så de blir lätt bruna. Lägg över spetten i en ugnsform.
  7. Ställ in formen i ugnen cirka 15 minuter.

DSC_0163

Gjorde spetten tillsammans med den god sallad på tomater och äpple. Efter att ha lekt runt med barnen då min bror och syster var här förra helgen så åt alla med god aptit. 

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *