Tomat- och Äpplesalsa

DSC_0188

Salsa på gröna äpplen, tomater och basilika är perfekt till vad som helst, t ex till dessa kycklingspett:  kycklingspett panerade med halloumi , Kycklingspett med ört- och vitlöksrub eller kycklingspett marinerade i honung och soja. Passa på nu när äpplena är i säsong.

Du behöver (4 pers)

2 gröna äpplen

½ kruka basilika

500 g körsbärstomater

1 dl Kalamataoliver

½ rödlök

½ citron 

2 msk vitvinsvinäger

4 msk olivolja

salt och peppar

Du behöver

  1. Tvätta äpplena, kärna ur och skär i mindre bitar. Dela tomaterna och hacka basilikan grovt. Hacka rödlöken fint. 
  2. Blanda ihop allt i en skål. 
  3. Blanda ihop saften från citronen med vinäger och olja. Smaka av med salt och peppar. Häll över salladen. Rör om lite lätt. 
  4. Strössla över oliverna. 

Linda

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *