Gräddglass, blåbärsrippel, hasselnötscrumble

DSC_1008
Blåbärsrippel och frasig hasselnötscrumble till krämig vaniljglass? To die for, bara gör! Jag fick smaka GB Gräddglass ny Gammaldags vanilj där alla 500 ml förpackningar nu innehåller färsk grädde från  svenska gårdar som uppfyller hårda krav kring hållbart jordbruk. GB Gräddglass Gammaldags Vanilj tillverkas på enbart fem naturliga ingredienser – grädde, mjölk, socker, äggula och vanilj. Verkligen krämig och god dessutom. Svängde ihop blåbärsrippel och Hasselnötscrumble till och det blev helt galet gott! Ös på med blåbärsrippel och hasselnötscrumble och man saknar verkligen ingenting. Jag har nu en stor burk med hasselnötscrumble redo i skåpet, miljoner gånger bättre och godare än strössel. 
 
Vanilla 3 
Oj så trött jag har varit sedan vi kom hem sent igår kväll. Ska visa er var vi stannade på vägen från Västkustentill, men måste nog gå och sova så får bli imorgon. Har inte gjort annat än tvättat, packat upp och simtränat med Annie idag i en innebassäng. Hon bara måste lära sig att simma bra i sommar nu när jag har tid och energi att jobba med henne.
 
Blåbärsrippel
2 deciliter frysta eller färska blåbär
1 dl strösocker
½ tsk vaniljpulver
 
Gör så här
1. Lägg hälften av blåbären och vaniljpulvret och allt socker i en kastrull och låt sjuda på svag värme till sockret helt har lösts upp.
2. Blanda ner resten av blåbären och vaniljen. Låt svalna.
 
Hasselnötscrumble
100 g smör
1 dl strösocker
1 msk ljus sirap
2 ½ dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
1 dl hackade hasselnötter
 
Gör så här
Sätt ugnen på 180 C
 
1. Kör ihop smör, strösocker, sirap, med en matberedare om du har en (annars rör ihop poröst för hand). 
2. Blanda ihop mjöl, bikarbonat och hackade nötter i en annan bunke. Tillsätt till smörröran så att det blir en smulig deg. 
3. Smula ut degen i ett jämnt lager på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 7–10 minuter eller tills det blir gyllenbrunt. Rör om då och då. 
4. Stäng av ugnen och ställ upp luckan men låt plåten stå kvar en stund så det torkar lite grann.
5. Låt svalna helt och häll över på burk.

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *