Självplock av jordgubbar och potatis

DSC_0923

Rolig aktivitet för barnen (och vuxna) är självplock av jordgubbar och potatis. Inte minst för att de får se var och hur jordgubbar och potatis växer, att de inte magiskt bara placerar sig tvättade och förpackade på hyllorna i affären. Det finns en sida på nätet: Självplock-Gårdsnära som listar var och vad man kan plocka. 

Så på vägen från Västkusten ropade jag stopp när jag såg skylten självplockning. Vi råkade hamna på ett härligt ställe med massa olika sorters jordgubbar och färskpotatis:P-O Edvinssons bärodling Truve. Ungdomarna som jobbade där berättade om hur de olika jordgubbarna smakade och barnen fick smaka och bestämma vilken sort vi skulle satsa på. De tyckte två olika, Sonata och Salsa så de körde vi på. Man kan ha med sin egna hink eller burkar, men det hade inte vi så vi köpte dessa plastkartonger för 1 kr styck. Priset för en sådan burk fylld med solmogna jordgubbar blev ca 20 kr.

Sedan passade vi på att även gräva upp lite potäter. Det var fasligt varmt i förrgår, men barnen tyckte det var roligt att se hur man använde en grep för att lossa på potatisblasten (säger man så?) och sedan dra upp och plocka av. 

SJÄLVPLOCK 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *