Kalas på tema MINI – Hur gör man miniprinsesstårtor

Mini prinsesstårta
I september fyllde Magda hela två år. Temat för kalaset var Mini. Jag bakade minikanelbullar, minimuffins och miniprinsesstårtor. Jag köpte minimariekex. Alla blev väldigt kära i miniprinsesstårtorna, men jag hann aldrig lägg ut beskrivningen på hur man gjorde dem, så här kommer det. De är så så tacksamma! Du kan självklart göra din egen tårtbotten, men jag köpte färdiga och stansade ut. Dessutom köpt hallonsylt, vaniljkräm, marsipanlock och marsipanrosor. Det är tillräckligt mycket jobb ändå med att ordna kalas! Jag rekommenderar verkligen ett kalas på tema Mini. Så här gör du miniprinsesstårtor på allra lättaste sätt och de blir såååå fantastiskt goda.
Miniprinsesstårtor
Du behöver
Färdiga tårtbottnar
Färdiga marsipanlock (gröna och rosa)
Vaniljkräm (pyttsa gärna ner vaniljkräm i spritspåse)
Vispgrädde (vispad)
Hallonsylt
Florsocker
Marsipanrosor
prinsesstårta mini
 
Gör så här
1. Stansa ut rundlar ur de färdiga tårtbottnarna. (Jag har köpt utstansarna från Panduro)
2. Lägg på rikligt med hallonsylt på en botten och lägg på en botten ovanpå. Spritsa ut rikligt med vaniljkräm ovanpå den översta tårtbotten.
3. Bred på grädde och runda så det blir lite toppigt
4. Lägg på en tredje botten och styrk sedan över grädde över hela, inklusive sidorna.
5. Kavla ut locket något och lägg det sedan mjukt och lätt över bakelsen. Klistra in och jämna in så gott det går. Skär med en vass kniv bort det överflödiga runt om kanen (resterna kan du sedan knåda ihop, kavla ut och använda)
6. Tryck på en marsipanros och pudra över florsocker precis innan servering
PicMonkey Collage 2

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *