Mini Kanelbullar

Mini kanelbullar är ju bara för söta. Jag gjorde dem till Magdas kalas på ’Tema Mini’. De kommer göra succé i vilket sammanhang som helst. Väldigt lätta att göra dessutom. Jag öser på med bullrecept den här veckan tänkte jag, det är ändå bara Kanelbullens dag en gång per år:-)
Du behöver

25 g jäst

75 g smör

2½ dl mjölk

½ tsk salt

1 tsk kardemumma

3/4 dl vit sirap (eller strösocker)

7½ dl vetemjöl (ungefär)

Fyllning

75 g smör

1 msk vaniljsocker

1 msk kanel

3/4 dl strösocker

Övrigt

Småkaksformar eller knäckformar, pärlsocker, uppvispat ägg

Gör så här
Börja med fyllningen. Skär smöret i små bitar och pyttsa ner i en skål. tillsätt vaniljsocker, kanel och socker. Låt stå så att smöret blir varmt tills du brer på för då är det lättare att blanda ihop fyllningen.
Smula ner jästen i matberedare/bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken så det blir fingervarmt. Häll lite av vätskan över jästen och blanda runt så den löser sig. Häll i resten av degvätskan och fortsätt röra runt. Tillsätt salt, kardemumma, sirap och vetemjölet, lite i taget. Arbeta ihop degen. Den ska inte vara kladdig.
Lägg över en bakduk och låt jäsa 20-30 min.
Kavla ut degen till en rektangel som är sådär 60×30 cm. Rör nu ihop fyllningen som är rumsvarm och lätt att blanda ihop. Bred ut den över hela degen. Skär degen i 3 delar. Rulla ihop varje del på längden. Skär i skivor och lägg i småformar. Ställ gärna småformarna i en plåtform för minimuffins.
Sätt ugnen på 225 C
Jäs minibullarna under bakduk i ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg och strössla över lite pärlsocker. In i ugnen sådär 6-8 min.

Linda

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *