Högrev med Barbecue glaze och feta/grillad paprika röra

Festmat för mig och min lilla partner, som ääääälskar kött blev det igår kväll. Jag som har fått en köttfas provade denna gång att grilla högrev (ICA Selection US Beef) med min bästis termometern. Det blev perfekt igen. I vanliga fall ska termometern vara på 58 C för kött, men då jag äter med Annie får det gå lite längre så köttet inte är rött. Jag har gett mig själv i uppgift att testa att göra lite glazer och marinader till bloggen, samt röror. Jag gjorde en barbecue glaze som var fantastisk och en röra på fetaost och grillad paprika som var så himmelsk god. Alltså ni måste testa!
Vi börjar med glazen
2 dl chilisås (av typ ketchup)
2 msk soja
2 msk socker
2 tsk liquid smoke
1 dl äppelmos
2 mks dijonsenap
2 vitlöksklyftor (pressade)
Blanda allt i kastrull och koka upp. Låt kallna. Pensla på rikligt på köttet mot slutet av grillningen
Himmelsk sås/röra på grillad paprika
½ burk grillad paprika
1 paket feta (ca 150g)
½ vitlöksklyfta
2 msk extra virgine olivolja
salt, svartpeppar
Smula ner fetan i bunke och tillsätt de övriga ingredienserna. Mixa med mixerstav. Klart!
Vad vi åt, Annie och jag! MUMS!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *