Tre tips på fisk och skaldjur till nyår

Älskar du som jag fisk och skaldjur så kan jag tipsa om magiska Moules Marinière som känns lyxig. Den går snabbt att göra och är härlig att äta tillsammans. Man plockar och äter lagom sakta. Det finns också plats för efterrätt och förrätt med en Moules. Se bara till att köpta bra musslor. Här kommer då lite sena tips på fisk och skaldjur till nyår. Det skulle ha kommit in lite tidigare, men jag har barnen hemma och är själv med dem. Inte en sekund över. Men bättre sent än aldrig, så vassego. 

Får jag välja helt fritt så är det just fisk och skaldjur jag skulle välja till huvudrätt på nyår. Hummer är jag väldigt svag för. För mig är hummer den ultimata lyxen. Ren njutning. Så tacksam rätt också som närapå är färdig som den är. Här är det hummer med lite västerbottensost, vin, persilja och schalottenlök som gör hela rätten perfekt. 

En annan kanonrätt där du inte behöver stå och fixa under kvällen är saltbakad lax med hummersås och potatisterrin . Välj en fin laxbit. Sedan lägger du den på en saltbädd och så sköter den sig själv i ugnen. potatisterrinen gör du kvällen innan och värmer bara upp i ugnen. Den skärs sedan upp i skivor vid bordet. Hummersåsen kan även den göras kvällen innan och bara värmas vid servering.

För fler nyårstips se kategori Nyår

Imorgon kommer tips på snacks, förrätter och drinkar

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *