Tre tips på kött som huvudrätt till nyår

Nu bara några ynka dagar kvar på 2016. Jag längtar efter 2017. Känner på mig att det kommer bli magiskt! Så det ska firas in storstilat i år. Här kommer mina tre bästa tips på nyårshuvudrätter, om du föredrar kött. Tips på fisk och skaldjur kommer senare här på bloggen.

Vill du ha kött till nyår och världens godaste sky med tryffel så kan jag rekommendera denna nötytterfilé, tryffelsky och jordärtskocksgratäng . Nötytterfiléen är marinerad i balsamico, sojasås, rosmarin och lite farinsocker. Krämig gratäng på jordärtskockor och potatis. Byt ut den vanliga gratängosten mot Västerbottensost för den där extra smaksensationen. Nu blev jag grymt sugen på det här igen. Ingen kommer bli besviken här inte. Jag kan också tycka att det är väldigt mysigt då man ställer fram på bordet, skickar gratängformen mellan sig. Socialt.  

Vill du ha en wow-effekt hos dina gäster och göra det där lite annorlunda så testa Oxfilé insvept i knaprig prosciutto, toppad med plommon- och rosmarinsmör med en rödvinssås. Till det en gratäng på sötpotatis, palsternacka och potatis med gruyereost. Sallad på sidan med granatäpplekärnor och en apelsin- och vit balsamicodressing. 

Eller varför inte en krämig chevrepannacotta och sallad med fikon och apelsin. Lammracks är alltid sådär lite extra. Vill du göra något extra med så gör du lammracks med en pistagecrust. Vansinnigt gott. 

För fler nyårstips se kategori Nyår

Förslag på fisk- och skaldjur kommer på bloggen inom kort

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *