Hawaii Wraps med ananas och kyckling

Hawaii wrap kyckling ananas

Hawaiiwraps, dvs wraps fyllda med ananas, kyckling i bbq sås, feta och rödlök går på ett nafs att svänga ihop. Barnen var helt galet förtjusta i dessa Hawaii wraps och ville äta dem varje dag. Så har lovat dem att vi ska äta dem snart igen.

Hawaii wrap kyckling ananas

Det bästa är nog att de är så lätta att göra. Jag använde till dessa Hawaii wraps konserverad ananas, men du kan såklart använda färsk ananas. Bbq såsen jag använde var Sweet Baby Ray’s Honey, mina tjejers favorit bland alla bbq såser. Men använd din favorit helt enkelt. 

Hawaii wrap kyckling ananas

Är det så att du, mot all förmodan, inte gillar Feta så ta istället mozzarella eller halloumi. 

Hawaii wrap kyckling ananas

Det här åt vi inte idag, men i helgen när jag skulle göra något snabbt och utan för mycket insats. Idag åt jag Tagliata och det ska ni också få recept på i veckan, kanske sommarens bästa grillrätt. Italiensk klassiker. Men nu kör vi receptet för jag tänkte hinna baka lite bullar till morgondagens picknick. 

Hawaii Wraps (4 pers)

2 kycklingbröstfileer 

1 msk olja

salladsblad

1 burk konserverad ananas i bitar (eller ca 2 dl färsk ananas i bitar )

1/4 röd lök

1 dl bbq sås (Jag använde Sweet Baby Ray’s Honey)

1 paket feta

salt, peppar

4 stora vetetortillas

Gör så här

  1. Strimla kycklingen 
  2. Hetta upp oljan i en stor panna. Tillsätt kycklingstrimlorna. Salta och peppra. Då kycklingen är genomstekt, dra pannan från värmen.  Blanda ner bbq såsens och rör runt så att alla kycklingbitar är täckta. 
  3. Lägg tortillarundlarna på en tallrik. Lägg på ett blad sallad och skeda sedan över kyckling, ananas, löken och feta i mindre kuber. Rulla ihop och fäst med tandpetare. 

Lätt som en plätt, nu ska jag sätta bulldegen. Blev lite sent, men men. Kan inte bestämma mig för om jag ska experimentera och lägga i lite jordgubbar och vit choklad eller bara köra på den säkra vägen med klassikerna kanelbullar….Fortsättning följer….

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *