Pappardelle pasta med kyckling och cream cheese

pasta med kyckling och cream cheese vitlök svamp

Krämig pasta med kyckling, cream cheese med vitlök, svamp och purjo. Till det gärna pappardelle. En återkommande rätt hos oss. Över allt massa persilja. Kan det vara något? Som jag har jobbat och stått i de senaste dagarna. Men nu börjar jag se ljuset i tunneln. Men det känns som att alla har mycket så här innan sommarledigheter. 

pasta med kyckling och cream cheese vitlök svamp

Den här rätten går så snabbt och jag gjorde en dubbel sats den här gången för att kunna ta med till jobbet, slippa laga mat några kvällar när jag istället har behövt tvätta och packa till Nice. Är långt ifrån klar med packningen och det ser ut som ett bombnedslag hemma. Prioriteringen har legat på att få klart betygen för eleverna. Men ikväll ska det städas och fejas. Vill alltid komma hem till ett städat hem då man har varit borta. Bästa som finns när det är härligt städat. Sedan ska jag fundera på hur jag ska få med tre lakan, tre påslakan, tre kuddöverdrag och tre badlakan i en resväska. Barnen har packat sin små resväskor fulla med gosedjur, bok, pennor och badkläder. 

Pasta med kyckling, cream cheese och svamp (4 port)

4 kycklingfiléer
150 g champinjoner
1 purjolök
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1½ dl vatten
1 hönsbuljongtärning (eller dylikt)
2½ dl matlagningsgrädde
125 g cantadou vitlöksost (1 burk)
1 krm salt
1 krm vitpeppar
hackad persilja

Gör så här

  1. Strimla filéerna.  Stek kycklingen i en stekpanna sådär 5 min. Lägg över i gryta. 
  2. Skölj och skiva svamp och purjo. Fräs därefter svamp och purjo i lite smör.
  3. Vispa mjölet i grädden. Häll i grytan. Tillsätt vatten, buljong, ost och kryddor. Låt allt koka upp under omrörning. Låt koka 3-5 minuter.
  4. Strö över (eller ner) persilja innan servering.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *