Kokosplättar utan gluten och laktos

plättar glutenfria laktosfria kokos rismjöl kokosmjölk

Trodde ni att jag hade missat att det är pannkaksdagen? Nix! Semmeldagen och pannkaksdagen på samma dag, bara att köra. Vad föredrar ni, om ni måste välja: Pannkakor eller semlor? Jag hade valt pannkakor utan att tveka en sekund. När jag var liten och fick önska mat på min födlesedag så önskade jag mig alltid våfflor. Jag tycker om allt gjort på pannkakssmet: crepes, våfflor, plättar, med fyllning eller utan. Många gånger äter jag dem som de är utan något på bara för att smaken är så fantastisk i sig själv. 

plättar glutenfria laktosfria kokos rismjöl kokosmjölk

Jag brukar inte publicera två recept på en och samma dag, men men idag är ingen vanlig dag. Så vassego, både bästa semlorna på recept och glutenfria och laktosfria plättar. 

plättar glutenfria laktosfria kokos rismjöl kokosmjölk

Jag och barnen är väldigt förtjusta i plättar så det blev mini-pannkakorna häromdagen för att kunna lägga upp till er just idag på pannkaksdagen. Skulle inte kunna vara utan min plättlagg faktiskt.

plättar glutenfria laktosfria kokos rismjöl kokosmjölk

Jag testade glutenfria och laktosfria pannkakor på barnen (dock så stekte jag dem i smör). Barnen tyckte de smakade annorlunda men väldigt gott. Man ska nog satsa på att ha frukt, bär och sådant som barnen är vana vid till ’vanliga’ plättar. Vi kommer definitivt göra dessa igen.  

Är du sugen på andra pannkakor eller plättar så rekommenderas:

Pannkakor på brynt smör

Mandelplättar

Ugnspannkaka med blåbär

Kokospannkakor

Amerikanska pannkakor

Bästa plättarna

Men nu över till receptet på dessa godingar:

Du behöver

2 1/2 dl rismjöl

3 krm salt

3 ägg

1 burk kokosmjölk (à 400 ml)

Gör så här

  1. Blanda ihop rismjöl och salt.
  2. Vispa ner lite kokosmjölk i taget till en smet. Tillsätt ett ägg i taget och vispa ihop allt.  
  3. Låt smeten stå ett tag, gärna 15-30 min
  4. Stek plättarna i valfri olja/smör, t ex kokos- eller rapsolja i en plättlagg på båda sidor tills de är gyllenbruna.

plättar glutenfria laktosfria kokos rismjöl kokosmjölk

Receptet är från Buffé

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *