In med ungarna i köket – Kokospannkakor

DSC_0054
Sveriges yngsta mästerkockar fixade kokospannkakor. Bland det roligaste som finns är att baka och laga mat med minitrollen. Det finns nog inget de uppskattar så mycket som att få hjälpa till i köket. Vi hittade ett roligt recept hos ICA på kokospannkakor och hjälptes åt. Många skratt blir det alltid.
PicMonkey Collage
Mina bästa tips vad gäller att laga mat med barnen är att strunta helt i att det spills (hur lätt är det inte att dammsuga och torka upp sen), tillåta att det inte ska se ut på något särskilt sätt, låta fantasin flöda fritt och hejdlöst. Barn vill ofta hitta på alldeles egna former. Då Magda hjälper till att baka bröd så är alla bröd formade som bajskorvar just nu, inga problem.
DSC_0047
Fint förkläde Annie har, eller hur! Det kommer från ICA, kostar sådär 50 kr, har jag för mig. Det finns en massa tips på hur man får in barna i köket på ICAs nätsida.
kokospannkakor
Såååå goda!
Kokospannkakor
1 dl riven kokos
2 1/2 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 ägg
1/2 tsk salt
3 msk smör eller margarin
1/2 dl strösocker
Gör så här
Rosta kokosen i en torr och het panna tills den får gyllene färg
Vispa ihop mjöl och hälften av mjölken i en bunke till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Rör i salt och nästan all kokos. Spara lite kokos till serveringen.
Smält matfettet i en stekpanna och blanda ned i smeten. Stek pannkakorna på medelvärme
Servera pannkakorna med skivad banan, kvarg, kokos
DSC_0098
Leontine kom förbi och åt kokospannkakor med oss, mys! Tja, som ni ser så vägrar jag ge upp påsken. Fullt ös på påskpyntet fortfarande. Har ni plockat bort det?
DSC_0079
Yankee Candles Margarita Time, luktar så fantastiskt. Alla frågar vad det är som luktar så gott när jag har det tänt. Beronedeframkallande.

Linda

0 kommentarer

    • De tycker så mycket om att hjälpa till de där små vildarna. Så roligt att ha med dem i köket, hoppas det gör dem intresserade av matlagning och bak när de blivit stora:-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *