Acai Bowl och Disco skating

Acai Bowl

Måste pusha lite för min favvofrukost sedan lång tid tillbaka, Acai Bowl. Jag uttalar det helt fel, AKAAAAJ men så svårt att ändra det för det känns så rätt. Men det uttalas mer åt ASAI, tror jag. Hur uttalar ni det? Ja, ja, inte hela världen. Jag skivar alltid ner banan när den börjar bli brun och lägger i påsar i frysen så att jag har redo då jag känner för acai bowls. Du  kan ta vilken frukt och vilka bär som helst, i stort sett. Just nu dignar det av ananas i affären så ananas är gott i och sedan praktiskt och perfekt att använda som skål. Nu matchade jag med hallon, men ta det du gillar, blåbär är alltid kanon i en acai bowl. 

Discoskridskoåkning

Igår kväll så var jag med barnen på Disco skridskoåkning på Östermalms IP här i Stockholm så så roligt. Det var först uppträdanden med barn och vuxna som gjorde olika sorters isdanser, sedan fri åkning med musik och discoljus och lampor. Samtidigt var det otroligt kallt, sådär 12 minus. Men det var det värt. Vi avslutade med varm blåbärssoppa och goda smördegspuffar fyllda med nötter, örter och ost, de måste jag fota och lägga ut recept på. Men nu till recept för acai bowl. 

Du behöver (för 1 generös bowl)

1 frusen banan (frys in banan i skivor, ta ut den frysta bananen sådär 10 minuter innan du mixar den så att inte mixerbladen förstörs)

1,5 dl blandat färsk ananas och hallon (hallonen kan var frysta)

1 generös msk med Acaipulver

1 dl kokosgrädde/mjölk (eller mandelmjölk, sojamjölk eller annan mjölk)

Mixa i mixer eller med stavmixer till en konsistens i likhet med frusen yoghurt. Toppa med smarriga saker, exempel nedan.

 

Topping

Färska bär/frukt

Chiafrön

Kokosflingor

Kokoschips

Granola

Hackade nötter

Pumpakärnor

Solrosfrön

Bipollen

Bananchips

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *