Snövit ska dö

snövit ska dö Nele Neuhaus Christine Bredenkamp

Snövit ska dö av Nele Neuhaus på är en sprillans ny kriminalroman, utgiven på Albert Bonniers förlag, som jag ska börja läsa NU. Bästsäljande tysk författarinna. Snövit ska dö är en kriminalroman som verkar vara hur spännande som helst. Westdeutsche Allgemeine Zeitung kallar den ”[e]n superspännande deckare med högt tempo, där inget är som det först ser ut att vara”. Bara älskar omslaget och det faktum att det är min fantastiska vän Christine Bredenkamp som har översatt den. Hon är idag en av de främsta översättarna från tyska till svenska. Så stolt! Jag får alltid hennes böcker skickade till mig. 
DSC_1061

Tog en långpromenad idag. Är något förkyld och det är för kallt för att springa så det fick bli en snabb promenad idag. Snökanonerna går för fullt i Hammarbybacken så snart kommer det gå att åka skidor i backen. Alltså hur kallt är det inte idag? Min telefon stängde av sig själv av köldskräck och mina fingrar var som ispinnar då jag tog av vantarna en minut för att fota. Men så skönt ändå att det äntligen är vinter och lite snö. Isen ligger nu tjock på Sicklasjön och det är så härligt när folk åker skidor, pulka, långfärdsskridskor och leker på isen. 

DSC_1107

Den här vintern ska det bli av att åka skidor i Hammarbybacken. Jag bor mer eller mindre granne med backen och har aldrig åkt i den. Nu måste jag ju öva lite inför skidresa under sportlovet. Vi kommer då åka skidor i en vecka och båda barnen är anmälda till skidskola. MEN, det var sådär 8 år sedan jag åkte, lite skrämmande men mest roligt. Jag satsar och åker helt enkelt. Kan ju inte bli värre än att jag bryter något. Nu när jag tänker så kanske jag ska boka in en eller två skidlektioner ändå. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *