Glutenfria majsscones – Frukost deluxe

Glutenfria majsscones lindas matstuga

Glutenfria majsscones hör till när det är ledigt och långa lugna frukostar. Barnen är helt galna i dessa scones på majsmjöl, och jag också. Vi har så otroligt mysiga dagar nu. Vi hinner spela spel, baka ihop, åka skridskor, titta på film och bara vara. Som man bara önskar att det kunde vara så mycket längre. Man varvar ner och både jag och barnen stressar av och ner och det blir inte så mycket spänningar som det lätt blir i vardagen när man är trött och sliten efter jobb, skola och dagis, av att passa tider dygnet runt. Känner ni likadant?

Majsscones frukost deluxe

Vi gjorde inte bara majsscones utan pressade apelsiner och gjorde bärsmoothie på banan och hallon med hampa- och chiafrön. Vi planerade den kommande veckan då vi har en del roligt på agendan minsann. Har ni också planerat in roligheter?

Majsscones (ca 10 st)

240 g (ca 3,5 dl) majsmjöl

½ msk socker

10 g (ca 1 msk fiberhusk)

2 tsk bakpulver

½ tsk salt

80 g rumsvarmt smör

500 g (ca 5 dl mjölk)

Gör så här

Sätt ugnen på 200 C

Blanda alla torra ingredienser.  Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och rör ihop snabbt.  Låt smeten svälla i 15 minuter.

Klicka ut 10 scones på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ca 15 minuter. Låt svalna något innan du mumsar upp dem.

glutenfria majsscones

Linda

3 kommentarer

  1. Åh, detta såg så gott ut! Men jag testade göra dem och misslyckades totalt 🙁 Bytte mjölken mot mandelmjölk (brukar funka att byta ut den) annars följde jag receptet till punkt o prick. Bakar mycket glutenfritt o tyckte det här lät som ett perfekt recept! Har du något tips eller kan det vara så att det måste vara komjölk i receptet? Smeten svällde inte mycket o var helt rinnande, rann ut över hela plåten. Efter 15 min var det inte en gnutta färg eller form på dom 🙁

    • Hej

      Så konstigt. Jag har gjort dem massa gånger. Försöker gå igenom i huvudet vad det kan vara som gör dem rinniga. En gång blev det för rinnigt och det vara när jag inte hade nypt ihop smöret med mjölet ordentligt. Smöret låg då som klumpar i smeten. Jag har bara testat med mjölk, så osäker på om det skulle kunna vara något som blir fel om man byter ut den. Jag ska testa att göra dem snart igen och tänka igenom alla steg. De är så goda så så synd om det inte funkar. Testa en gång med vanlig mjölk om det kan ha varit orsaken, om du inte är intolerant mot mjölk såklart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *