Mexikanskt, Italienskt, Svenskt

ananas tortilla chips salsa

Mexikanskt, Italienskt, Svenskt – Middag hos mig igår. Bästa som finns. Särskilt då en av ens bästa vänner kommer över på helkväll. Det blev mexikanskt till förrätt, italienskt till huvudrätt och svenskt till efterrätt. Vi började med Agua de piña, ananasdricka gjord på färsk ananas (vansinnigt läskande), hemgjorda tortillachips, pico de gallo salsa, jalapeñosalsa och lite gräddfil. Prexis alla recept kommer här på bloggen. 

Agua de pina ananas drink dryck mocktail

Så nöjd med salsorna och hur lätt det är att göra ananasdrinkar. Dessa är helt alkoholfria, men känns som drinkar. Så bra tips om du vill ha helt alkoholfria drinkar. Vilket av recepten vill ni ha först? Jag tänkte börja med soppan, men är det något ni vill ha bums så lägger jag in det efter era önskemål. Så fräscht med färsk ananas och salsor man gjort själv på tomater, avocado, jalapeno, lök, koriander. Vi åt alldeles för mycket av dessa och var nästan mätta då det var dags för soppan, som var matig. 

DSC_0996

Sedan blev det italienskt, Toscansk soppa med salsicca, potatis, lök, vitlök och toppat med grönkålschips. Så mustig och god. Även om man var rätt mätt på alla ananasdricka, tortillachips och salsor så var det gott med varm soppa. 

Västerbottensostglass glass på Västerbottenost västerbottensost

Avslutningen blev, ja, vad tror ni det är? Jooo, det bidde Västerbottenglass på digestivebotten och med hjortronswirl. Har ni inte testat så bara måste ni. Härligt speciellt. Så det blev en riktigt internationell röra, vilket var roligt för jag brukar hålla mig till att göra t ex italienskt eller svenskt. Mexikanskt, Italienskt, Svenskt blev dock roligt. 

Ps. Prenumerera gärna på Lindas Matstuga så missar du inte recept, tävlingar, tips mm. Genom att gilla inlägget på Bloglovin’ så får fler ta del av receptet!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *