Varm choklad med apelsin

DSC_0660

Den bästa varma chokladen gör du själv på kakao. Den blir mustig och smakar massa choklad. Har du apelsin i så smakar det romerska bågar. Testa. Jag slänger även ner lite kryddnejlikor och kanelstång för att få en lätt kryddig smak. Bra då man har lite julkryddor kvar i lådorna. Så här drack jag varm choklad när jag var liten, gjord på kakao. Får för mig att man använder färdigpulver idag när man svänger ihop den varma chokladen, så känns bra att göra det på riktigt till barnen. Eller gör ni den på kakao? Gör man den på kakao kan man även välja om man vill ta vanlig kakao eller en finare variant. Sedan bara att ge sig ut i pulkabacken, på skogspromenad, skidåkning eller bara mysa hemma. Så här gör jag vår varma utflyktschoklad:

Varm choklad

1 liter mjölk

3 msk kakao

3 msk farinsocker

½ apelsin (rivet skal)

3 kryddnejlikor

1 kanelstång

Gör så här

  1. Koka upp mjölken i kastrull och vispa ner kakao, socker. Pyttsa ner apelsinskal och kryddor.
  2. Dra kastrullen från värmen och låt stå någon minut så smakerna blommar ut. 
  3. Häll den varma chokladen genom en sil så att skal och kryddor silas bort

Varm choklad mattermos

Tja, så här gick det då jag silade chokladen lite väl snabbt ner i termosen. Vansinnigt roligt tyckte barnen i alla fall. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *