Warszawa Guide – Fantastiska Royal Łazienki

DSC_0637

När du är i Warszawa så missa inte deras största andningshål, bedövande vackra nationalparken Royal Łazienki. Parken tillhörde tidigare en mycket rik familj och flera av dras palatsliknande bostäder finns kvar och man kan gå på guidad tur. Efter kriget gick familjen med på att parken skulle tillhöra Warszawa och vara tillgänglig för alla. 

DSC_0533 

Här finns den världskända monumentet av deras stolthet Chopin. Mellan maj och september så flygs varje helg en känd pianist in som framför gratis open-air konserter av Chopins verk vid monumentet. Då tar man med sig picknick, sina vänner och sätter sig och njuter av framförandet. Skulle så gärna vilja uppleva det, lär vara mäktigt. 

DSC_0648

Royal Łazienki betyder det kungliga badet, varför vet jag inte, kanske p g a det finns en hel del vatten i parken. 

DSC_0638

Det märks att Warszawaborna älskar sin park, det är många barnfamiljer i parken med barn som matar de tama ekorrarna med nötter, busar runt bland löven, det är en hel del romantiska par, andra sitter och läser en bok på någon av de många bänkarna osv.    

DSC_0555

Parken är stor och det finns flera fik, sjöar, stigar och vägar. Verkligen underbart att strosa omkring i parken. 

5876742

Höst…

Belvedere

I parken finns även ett av de största orangerierna som jag har sett Belvedere. Det är även en känd restaurang med en mycket speciell och genomdesignad miljö och utsökt mat. Vi tog en lunch här, jag åt en god krämig svamprisotto. 

DSC_0644

DSC_0652

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *