Warszawa Guide – Restauranger – Belvedere

Belvedere

I Warszawas största park Royal Łazienki  med tama ekorrar, spatserande påfåglar och vacker miljö finns ett imponerande orangeri, Belvedere, där du kan luncha eller äta middag. Missa verkligen inte det. Belvedere är i detalj designat och växter sträcker sig från golvet till taket, tunga guldfärgade metallgardiner släpper in ljuset,  och du sitter som i en djungel och äter utsökt mat. Exotiskt och ett ställe man inte bör missa. 

DSC_0671 

Belvedere har vunnit många priser och menyn baseras på vad som är i säsong. i brödkorgen fanns svarta brödbollar med bläckfiskbläck och till det en svampolja som var otrolig, fick påfyllning två gånger på oljan. 

Belvedere bröd

Det blev en krämig svamprisotto. Det är mycket svamp på menyerna i Warszawa. Men det är inte kantareller som är vanligast utan ofta en blandning av olika svampar. Karl-Johan svamp är betydligt populärare än kantarellen som ses som lite sådär.  Min risotto var underbar.

Missa inte: Fråga efter svampoljan om de inte serverar den, den är så fantastisk. Du kan även sitta på bottenvåningen i den utskjutande delen av byggnaden med utsikt mot parken. Tapeten på toaletterna, grå med guldtrådar som står ut från väggen. Vill ha den tapeten hemma. 

DSC_0707

Varmt, kryddat vin, top notch. Så välgörande efter en långpromenad i höstiga parken. 

DSC_0726

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *