Warszawa Guide – Mjölkbar och Pierogi

IMG_1893

Mjölkbar trodde jag var ett ställe där man kanske kunde köpa olika slags smoothies och andra mjölkbaserade drinkar.  Nix, det är det inte alls. På polska heter mjölkbar bar mleczny och är en statligt finansierad restaurang som serverar billig polsk husmanskost. Här blir du mätt för inga pengar alls. Så värt att testa en mjölkbar. Vi testade en av de som sägs vara Warszawas allra bästa: Bar Mleczny Prasowy. Den ser ut som en snygg lunchrestaurang och det går snabbt att få maten och går på runt 20 kr inklusive ett glas compot som är ett avkok på frukter och blir som saft. Vi äter pierogi, polska dumplings. Urgoda och åt dem till lunch två av de tre dagarna vi var där. De finns med massa olika fyllning, även söta. Den mest populära fyllningen verkar vara ’ruskie’,  som är en mix av färskost/kvarg, potatismos och stekt lök. Min favorit blev dock ’kapusta’ med surkål och svamp och till det knaprigt sidfläsk. 

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *