Chokladmousse med liten touch av mint

himmelsk-chokladmousse-med-en-touch-av-mint0

Det känns verkligen som den här helgen är en efterrättshelg. En av mina favoriter är chokladmousse, vem har inte chokladmouse som favorit?!? Jag brukar ta 50 g med smaksatt choklad för att få in en rolig smak på moussen. En återkommande favorit är mint, en light touch av mint.  Jag använder Marabous Mint Krokant och den blir perfekt med små mintbitar i sig som ger lite struktur åt moussen. Resten tar jag Marabous mörka, som blir så bra. Den är dock inte så mörk i sig, så jag tror att det skulle bli väldigt bra också med någon annan mörk choklad med högst 60% kakaohalt om man vill ha det snäppet mörkare. Mintchokladen utgör bara 1/4 av chokladen men det räcker verkligen för att ge tydlig mintsmak till moussen.
 
Du behöver
150 g choklad (jag använde Marabous mörka)
50 g mintchoklad (jag använde Marabous Mint Krokant)
2 msk mjölk
1 dl strösocker
6 ägg
1,5 dl creme frâiche
 
Gör så här
Börja med att separera äggen. Viktigt att inget av gulan kommer i äggvitan.
 
Vispa äggvitan till ett hårt skum tillsammans med ½ dl socker.
 
Smält chokladen i ett vattenbad. Tillsätt mjölk och ½ dl socker. Dra bort från värmen och rör om. Vispa ner en äggula i taget i chokladröran. Vänd ner creme frâiche, rör runt. Vänd slutligen ner den vispade äggvitan.
 
Ställ in i kylskåpet minst två timmar, gärna över natten så moussen stelnar till. Sleva upp i dina fina serveringsskålar och garnera med frukt till exempel. Jag spritsade lite vispad grädde med några droppar grön karamellfärg på moussen.
 
Världens Finaste Helg på er!!

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.