Grillad kyckling med godaste marinaden

Grillad kyckling

Här kommer ännu ett recept från förra helgens middag. Godaste marinaden någonsin med BBQ sås, citron, honung, vitlök, oregano med mera. Det ska bli fint väder nu så det gäller att passa på  och grilla och njuta av sensommarkvällarna. Jag bjuder några kollegor på middag ikväll, vad det blir får ni se, kan  ni inte vänta tills det poppar upp på bloggen så kolla in Instagram #matstugan så får ni direktbilder. Servera gärna med en matig, fruktig sallad och en yoghurtsås

Marinad till kyckling 

Ca 8-10 Kycklinglårfiléer 

3 msk olivolja

1 vitlöksklyfta (fint hackad)

1 citron (juice och skal)

2 tsk färsk oregano

½ dl bbq sås (jag använde Sweet Baby Ray’s Honey Barbecue sauce)

2 msk Sweet chili sås

1 msk honung

salt

Gör så här

Blanda alla ingredienser i en bunke. Lägg ner kycklinglårfiléerna och marinera minst en timma. Du kan utan problem låta dem ligga i marinaden över natten. Lägg i durkslag lite innan grillningen så att överflödet rinner av innan du lägger på grillen för att undvika för mycket dropp. Grilla några minuter på varje sida. Använder du stektermometer så ska innertemperaturen vara 72 C. 

Hallon och choklad smulpaj

Till efterrätt blev det den här supergoda smulpajen, den får ni recept på imorgon. Så glöm inte att kika in. Ha en ljuvligt solig helg.

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *