Mozzarella, tomater, olivolja – Sommarpasta

Tomat mozzarella sallad

Lättfixad sommarpasta på enbart fyra ingredienser: Buffelmozzarella, tomater, vitlök, olivolja. Plussa på med flingsalt och basilika för förhöjd smak. Det här blev dagens lunch. Det här är en helt beroendeframkallande sallad. Tricket för en himmelsk upplevelse är att använda sig av riktigt bra råvaror. Jag köpte buffelmozzarella, vikentomater, fin olivolja och färsk basilika (snodd från min granne Jessicas trädgård). Alltså, skulle kunna äta den här varje dag. Själv mängden av allt bestämmer man själv, jag har angett mängd för några av sakerna resten bestämmer du själv, men ös på med olivoljan och allt annat.  

Somrig mozarellapasta med tomat, vitlök, olivolja (2 pers)
Print
Ingredients
  1. Småtomater
  2. 1 mozzarellaboll (helst buffelmozarella)
  3. 2 vitlöksklyftor
  4. olivolja
  5. flingsalt
  6. basilika
Instructions
  1. 1. Dela tomaterna. Riv sönder mozzarellan. Pressa ner vitlöksklyftor. Häll över olivoljan. Blanda runt.
  2. 2. Strössla över lite flingsalt och rör runt lite.
  3. 3. Ös upp över varm al dente kokt spaghetti.
  4. 4. Dekorera eventuellt med lite basilikablad.
Notes
  1. Vill du, så kan du såklart utöka med lite god skinka, salami eller liknande.
Lindas Matstuga http://lindasmatstuga.se/

 

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *