Sallad på dadlar feta, buffelmozzarella, mandlar

Förrättssallad som är en smaksensation på alla sätt: Medjooldadlar, feta, buffelmozzarella och granatäppelsirap. Granatäppelsirap kan du lätt göra själv om du inte hittar i din butik. Medjooldadlar är större och så goda. Se om du hittar, annars vanliga. Inspirationen kommer från Ottolenghi, men jag har gjort om lite.

Sallad med medjooldadlar, granatäppelsirap rostade mandlar buffelmozzarella dillkvistar feta

Sallad på dadlar, feta, buffelmozzarella och mandlar (4 förrättsport)

20 g hela sötmandlar (skalade)

6-8 stora medjooldaldar

60 g Buffelmozzarella

60 g Feta

Blandade små salladsblad (mangold, ruccola mm)

3 msk olivolja

1½ tsk granatäppelsirap

Färska dillkvistar

salt,peppar

 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 150 C. lägg mandlar i ugnsfast form och ställ in i ca 8-10 min så de blir lite bruna och rostas. Ta ut, låt svalna. Hacka grovt

2. Dela dadlarna på längden. Ta ur kärnor. Skär dem på längden, så att det blir ca 4 avlånga delar av varje dadel.

3. Strö ut lite salladsblad på respektive tallrik. Strössla bitar av buffelmozzarella, feta, dadlar och resterande sallad.

4. Vispa ihop olivolja och granatäppelsirap med lite salt och peppar. Häll över salladen och toppa med dillkvistar och rostade mandlar.

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *