Fisk i folie, nytt beroende

fisk i folie

Hela veckan innan vi åkte till Tessin hade jag dille på fisk i folie. Så praktiskt och lätt, du fixar hela måltiden i ett nafs och i en enda folieklump. Du kan lägga i både fisk, potatis och tomater mm. Perfekt. Du kan lägga foliepaketet på grillen eller i ugnen. Fisken blir så mör och det bara smälter i munnen.

Du behöver (för 4 paket)

600 g torskrygg

600 g små färskpotatisar

1 rödlök

1 burk med små tomater

100 g rumsvarmt smör

1 citron

1 dl blandade örter (fint hackade)

flingsalt, peppar

Grillfolie

fisk i folie

Gör så här

Sätt ugnen på 175 C (eller sätt igång grillen)

Lägg ut 4 ark med aluminiumfolie. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt dem ånga av något och skär sedan på mitten. Skala och skär löken som du vill. Dela tomaterna på mitten. Blanda smöret med örterna, pressad citronsaft, salt och peppar. Lägg på potatis och tomater på arken. Lägg på fisken och fördela örtsmör och rödlök över. Vik ihop ordentligt så att den är väl försluten.

Stek i ugnen ca 20 minuter eller på grillen (indirekt värme) i ca 15 minuter. Öppan och njut av en hel måltid i paketen.

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *