Ugnsrostad, gratinerad feta att toppa t ex soppa eller sallad med är det där extra som kommer smakhöja alltihop. Jag gjorde en skål till pumpasoppan förra veckan och kunde inte låta bli att äta den bara sådär rakt upp och ner. Skulle kunna äta det som lördagsgodis.
Feta blir, i ugnen, krispigt och mjukt på samma gång. Det får även en yta tillsammans med olivolja och örter. Du kan i stort sett ta precis de örter som du vill och som passar.
Gratinerad fetaost
150 g fetaost (1 förpackning)
1 tsk torkad rosmarin/oregano/basilika/dragon/mynta
½ msk olivolja
Gratinerad fetaost
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Bryt fetaosten i bitar och blanda runt med olivolja och rosmarin.
- Fördela ut på bakplåtspapper och ställ in i ugnen.
- Ugnsgratinera ca 10-15 minuter till osten har fått lite färg.
Toppa soppa, sallad, grytor eller något annat med den gratinerade fetan. Allt blir verkligen bättre med gratinerad feta.